Terugblik open dag 2013

Op zaterdag 21 december opende de SHVP haar deuren voor het publiek. Vele honderden bezoekers konden die dag genieten van een mooi programma, waarbij merken als Brons, Berkel, Ruston & Hornsby, MAN te bewonderen waren en natuurlijk de 8 cilinder Werkspoor, die voor het eerst draaiend te zien en te horen was op een open dag!

Schipperskoor de Pontonniers
Schipperskoor de Pontonniers

De ochtend van de open dag begon niet met het geluid van draaiende motoren, maar met muziek van het Papendrechtse koor de Pontonniers! Dit schipperskoor bestaande uit 50 enthousiaste koorleden wist direct de juiste sfeer te creëren. Vervolgens werd de aftrap van het programma gegeven door het starten van de Ruston & Hornsby. Daarna volgden de 4 cilinder Stork Ricardo, 6 cilinder Industrie en de 3 cilinder Werkspoor. De ochtend eindigde met het opstarten van de 8 cilinder Werkspoor.Na de middagpauze was het de bedoeling dat de MAN 6 cilinder werd opgestart. Dit mislukte echter in eerste instantie wegens een gebrek aan perslucht. Toen na een wat langere aanlooptijd en diverse pogingen het geluid van de MAN de ruimte vulde, klonk er luid applaus bij de SHVP!  

Werkspoor
MAN

Inmiddels hebben de vrijwilligers van de SHVP hun normale werkzaamheden weer hervat en zijn aan de slag gegaan met de restauratie van een 2 cilinder Bolnes. Ook de nieuwe TMA 356 met een gewicht van 32 ton, kan het komende jaar de nodige aandacht verwachten zodat we wellicht deze motor draaiend hebben op de open dag eind 2014!

Open dag 2013
Share/Save