Ook nieuw bij de SHVP - Leyland DAF 0.680 uit 1968

Oorspronkelijk was Leyland Motors Limited een Britse auto-, vrachtwagen- en busconstructeur. Leyland kent een lange historie die teruggaat tot 1896 toen de Lancashire Steam Motor Company werd opgericht in het stadje Leyland in het Noordwesten van Engeland. Tijdens de Eerste Wereldoorlog groeide Leyland Motors snel. Er werden zo'n 6000 voertuigen geproduceerd voor het leger. Na de oorlog werd een hele reeks bedrijfsvoertuigen ontwikkeld die wereldwijd geëxporteerd werden. Net als de meeste andere constructeurs was Leyland Motors ook betrokken bij de bouw van materieel dat werd ingezet voor de oorlogvoering in de Tweede Wereldoorlog. Het bedrijf maakte veel vrachtwagens, waaronder de Leyland Retriever, en bouwde vanaf 1943 ook Cromwell tanks. Voor meer informatie over de geschiedenis van Leyland zie Wikipedia.    

Leyland DAF uit 1968
Leyland DAF uit 1968
Leyland DAF uit 1968
Leyland DAF uit 1968

In 1987 is Leyland samengegaan met DAF. Deze motor is een Leyland ontwerp, door DAF in licentie gebouwd. 

Specificaties:Slagvolume = 11,1 liter 150 pk

Share/Save