Beleef de techniek - Terugblik Open dag 2016

Beleef de techniek, bij de SHVP

Open dag 2016 groot succes

Op zaterdag 17 december 2016 opende de Stichting Historische Verbrandingsmotoren Papendrecht (SHVP) weer de deuren voor het publiek. Ruim 700 liefhebbers van oude scheepsdieselmotoren genoten met volle teugen van deze open dag.

De SHVP is een unieke locatie in Papendrecht waar een enorme verzameling historische scheepsdieselmotoren draaiend te bewonderen is. Liefhebbers konden dan ook hun hart ophalen deze dag. Het was een weerzien van vele oude bekenden uit de scheepvaartwereld. Onder begeleiding van het Schipperskoor de Pontonniers begon de open dag waarna de eerste motor werd opgestart door Dimitry Reichwein, zoon van de eigenaar van de collectie de heer Peter Reichwein.

Merken zoals Werkspoor, Kromhout, Brons, Industrie, Berkel en Ruston & Hornsby maken deel uit van deze uitzonderlijke verzameling en kwamen allemaal langs in het draaiprogramma. Tussendoor was er tijd voor koffie en een heerlijk kopje verse erwtensoep.

2017 - jubileumjaar

De grote M.A.N. duikbootmotor uit 1917 kon helaas niet gestart worden dit jaar vanwege technische mankementen. De vrijwilligers van de SHVP werken er hard aan om deze enorme motor weer draaiend te krijgen. In 2017 wanneer de stichting zijn vijfjarig bestaan viert zal deze unieke motor dan ook naar verwachting weer draaiend te bewonderen zijn voor het publiek.

 

https://www.youtube.com/watch?v=GU6m3xsGQq8

Fotografie: Arco van Eijnsbergen
Fotografie: Arco van Eijnsbergen
Fotografie: Arco van Eijnsbergen
Fotografie: Arco van Eijnsbergen
Fotografie: Arco van Eijnsbergen
Share/Save