Werken aan de Werkspoor TM301

Mark van Schaick, sponsor van de SHVP van het eerste uur, heeft ons fantastisch geholpen door het hoofdlager van de Werkspoor TM301 in te gieten. Deze motor werd al een aantal jaren geleden aan de SHVP geschonken door Rob van Twist (Kemper & van Twist). Hij had hem in het verleden weggehaald bij het gemaal W.H.Staring Kop van het Land te Dordrecht.

Buiten dat het hoofdlager erg slecht was, ontbrak ook het drijfstanglager. Daar zijn we naar op zoek zijn gegaan en hebben deze uiteindelijk gevonden bij een collega verzamelaar in het noorden van het land. deze verzamelaar heeft een TM304 waarvan de lager kappen nagenoeg gelijk zijn aan de TM 301.

Nu kunnen wij eindelijk de motor op gaan bouwen. Wee hopen hem op de open dag 2018 aan de gang te hebben!

WERKSPOOR TM 301 Bouwjaar 1930
Share/Save